Οδηγίες Πλοήγησης

Με κλικ ανοίγει/κλείνει το μενού. Εμφανίζονται τα περιεχόμενα του ηλεκτρονικού βιβλίου με τη βοήθεια του πολλαπλού μενού. Για να μεταβεί ο χρήστης στα υπομενού πατάει κλικ στο βελάκι και για να επιστρέψει πίσω χρησιμοποιεί το back που βρίσκεται στην πρώτη σειρά των υπομενού.



Εμφανίζεται στις περιοχές που μεταβαίνει ο χρήστης μετά το πάτημα ενός εσωτερικού συνδέσμου για την επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα.

Οδηγίες για τα χρώματα

  • Το χρώμα αυτό είτε σε πλαίσιο είτε σε λέξεις λειτουργεί σαν κουμπί και εμφανίζει στο χρήστη κάποιο βίντεο ή κείμενο. Ανοίγει και κλείνει με κλικ πάνω στην ενεργή περιοχή (όπου ο κέρσορας γίνετε "χεράκι").

  • Κάνοντας κλικ ο χρήστης στη λέξη με το συγκεκριμένο χρώμα εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο με επιπλέον πληροφορίες για τη συγκεκριμένη λέξη σε μορφή εικόνας ή κειμένου. Το παράθυρο αυτό κλείνει πατώντας στο εικονίδιο του "Χ".

  • Χρησιμοποιείται στην ενότητα των κριτηρίων αξιολόγησης για την εμφάνιση της λύσης της άσκησης. Ανοιγοκλείνει με κλίκ.

  • Το χρώμα αυτό δηλώνει την ύπαρξη εσωτερικού συνδέσμου. Πατώντας ο χρήστης στις επικεφαλίδες των ενοτήτων μεταβαίνει στην αρχή της ενότητας. Ενώ η χρήση του χρώματος αυτού μέσα στο κυρίως κείμενο έχει ως σκοπό να ενώσει σημεία που βρίσκονται σε διαφορετικές ενότητες. Η επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα γίνετε με τη χρήση του εικονιδίου back.

  • Χρησιμοποιείται στις έννοιες που είναι συγκεντρωμένες στο ευρετήριο του βιβλίου. Ο χρήστης μπορεί με κλικ πάνω στη λέξη να μεταβεί στο ευρετήριο ή αντίστροφα από το ευρετήριο να οδηγηθεί στην ενότητα που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη έννοια.


Προτεινόμενα Εργαλεία

Η html5 δεν είναι συμβατή με όλους τους browsers ή κάποιοι από αυτούς δεν υποστηρίζουν σωστά ορισμένες από τις δυνατότητες που παρέχει. Γι αυτό προτείνουμε τη χρήση των νεότερων εκδόσεων τους. Το ηλεκτρονικό βιβλίο δοκιμάστηκε στο Chrome της Google γιατί υποστηρίζει καλύτερα την html5. Τέλος σε κάποιες περιπτώσεις για την εμφάνιση των αναδυόμενων παραθύρων θα χρειαστεί να επιλέξετε την προβολή των αναδυόμενων παραθύρων.